Online Registration Form PDPA Clause


“Personal Data” shall bear the meaning as defined by the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”), and includes “sensitive personal data” (as also defined by the PDPA). For purposes of your registration of interest in our properties, the data that we may collect and process shall include the following:-

  • Information that you provide by filling up forms. We may also ask you for information when give us feedback;
  • If you contact us, we may keep a record of the correspondence;
  • Information that you provide to us or that we ascertain during your visit to our show office.

Where applicable, and in relation to any personal data that may have been or may from time to time hereafter be provided by you and/or obtained independently by us from other lawful sources (if any) in connection with your said registration :-

  1. You hereby acknowledge, confirm and consent to us collecting, recording, holding, storing, using, dealing with and otherwise processing such personal data, for any of the following purposes:-
    (i) for our record-keeping in the ordinary course of our business
    (ii) to provide you with information, products, service, new launches, promotions or such other information that we feel may interest you
    (iii) to enable our compliance with any law, rule, regulation, by-law, order, guideline, directive, policy and such other requirements in force and as amended from time to time
  2. You further acknowledge that personal data provided is made voluntarily and is accurate and complete, and is necessary for the purposes set out above.
  3. Where you provide any personal data for and on behalf of another, you covenant that the you have obtain the consent of the data provider and that the personal data is given voluntarily, accurately and complete; failing which you shall indemnify the company against any claims from such data provider.

In connection with the purposes specified above, we are hereby permitted to disclose such personal data to the relevant authorities and/or our subsidiary and/or related companies (within the meaning of Section 5 and Section 6 of the Companies Act 1965 respectively) who may undertake certain administrative, operational functions, marketing and any activity related thereto for or on behalf of us.

You may request in writing for access to and to request for correction of personal data in accordance with the PDPA. In the event of such request or if you have an inquiry or complaint in respect our handling of such personal data, you can contact:

The Customer Service Manager
Marketing & Sales Headquarters
Suite 5.02, Level 5, The Gardens South Tower
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur

Tel: 603 2283 2266
Fax: 603 2287 8868


“Data Peribadi” mempunyai maksud seperti yang ditakrif oleh Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) dan meliputi “data peribadi sensitif” (seperti yang ditakrif oleh PDPA). Berkaitan dengan pendaftaran minat anda dalam hartanah pihak kami, data yang pihak kami boleh mengumpul dan memproses termasuk :-

  • Informasi yang anda bekalkan dalam pengisian boring kami. Pihak kami juga boleh meminta informasi bila anda memberitahu atau maklum balas dengan pihak kami;
  • Jika anda menghubungi pihak kami, pihak kami boleh menyimpan sebagai rekod untuk menghubungi anda;
  • Informasi yang anda bekalkan kepada kami yang pihak kami perolehi semasa lawatan anda ke pejabat pameran (show office) kami.

Di mana berkaitan, dan berhubung sebarang data peribadi yang telah atau mungkin dari masa ke semasa diberi oleh anda dan/atau yang didapati secara bebas oleh pihak kami dari sumber-sumber lain yang sah (sekiranya ada) yang berkaitan dengan pendaftaran anda tersebut :-

  1. Anda mengakui, mengesah dan bersetuju kami memgumpul, merekod, memegang, menyimpan, menggunakan, mengendalikan dan sebagaimananya memproses data peribadi tersebut, bagi tujuan berikut:-
    (i) rekod simpanan kami dalam urusan biasa perniagaan;
    (ii) untuk membekalkan kepada anda informasi, produksi, servis, perlancaran yang baru, promosi atau informasi yang lain yang pihak kami rasa akan meminatkan anda;
    (iii) untuk membolehkan pihak kami mematuhi sebarang undang-undang, rukun, peraturan, undang-undang kecil, perintah, garis petunjuk, surat arahan, polisi, dan lain-lain kehendak yang berkuatkuasa dari masa ke semasa.
  2. Anda selanjutnya mengakui bahawa informasi yang dibekalkan adalah diberi secara sukarela dan adalah diperlukan untuk tujuan di atas.
  3. Di mana anda memberi data peribadi bagi dan untuk pihak yang lain, anda berwaad bahawa anda telah mendapat persetujuan pemberi data tersebut dan data peribadi andalah diberi secara sukerela, tepat dan lengkap dan anda akan mengantirugi syarikat kami terhadap apa-apa tuntutan daripada pemneri data tersebut.

Berhubung tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas, pihak kami adalah dibenarkan untuk mendedahkan data peribadi tersebut kepada pihak-pihak berkuasa berkenaan, dan/atau anak-anak syarikat dan/atau syarikat-syarikat yang berkaitan masing-masing (dalam maksud Seksyen 5 dan Seksyen 6 Akta Syarikat 1965) yang mengendalikan kerja-kerja pentadbiran yang tertentu dan fungsi-fungsi operasi untuk atau bagi pihak kami.

Anda boleh meminta secara bertulis akses kepada dan untuk meminta pembetulan terhadap data peribadi menurut peruntukan-peruntukan PDPA. Untuk membuat permintaan tersebut, atau sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan berhubung cara pengendalian data peribadi tersebut oleh pihak kami, anda boleh menghubungi:

Pengurus Khidmat Pelangan
Ibu Pejabat Pemasaran & Jualan
Suite 5.02, Tingkat 5, The Gardens South Tower
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur

Tel: 603 2283 2266
Faks: 603 2287 8868